Páros wellnessre érkeztünk eme 4 csillagos hotelbe március első hétvégéjén.

Félpanziós ellátás, standard szobával 2 főre, kevesebb mint 100 ezer forintból, egy balatoni felnőttbarát hotelben, még télvíz idején sem rossz ár.

Cserébe előre ki kellett fizetni, és nem lemondható, viszont egyszer módosítható az időpont. 

 

A hotel maga elég újszerű és modern, őszintén nem néztem utána mikor épült, de a google vélemény alapján olyan 6-7 éve. 

A balkonos szoba is fiatalos, modern, már - már a luxus hatást kelti, a minibárból korlátlan és ingyenesen fogyasztható a víz, amelyet ottartózkodás alatt újra is töltenek, ha szükséges. 

Extra a fürdőszoba az üveg tusolóval, ahonnan a szobából belátni a fürdőszobába, vagy éppen fordítva. Persze ezt is döntse el maga mindenki, hogy mennyire jó, vagy esetleg feszélyező szégyenlőseknek. 

Az első negatívum rögtön itt ért minket... a terasz pókhálós, a köntösök közül az egyik konkrétan lyukas volt, és a megkötőjéből is hiányzott egy jó darab. (ezeket egyébként más is említette google véleményeknél)

Jó pont, hogy a recepción lévő kedves hölgy szerzett nekünk egy másik megkötőt, a köntösről igazából nem is szóltunk.

A wellnesben érkezve egy bajuszos mogorva öregúr fogadott, aki már érkezésünkkor sem igazán akarta a fogadni köszönésünket. 

Szerencsére rajta kívül, az összes alkalmazott kedves, és segítőkész volt.

A benti wellness nem túl nagy, de azt mondom a 3 szintes hotelben lévő szobák mennyiségéhez képest pont elég. 

Van egy nagyobb élménymedence nyakzuhannyal, pezsgőfürdő elemekkel, és egy kisebb félkör alakú élmény medence, szintén pezsgőfürdő elemekkel. Mindkettő 33-36 fok közötti, tehát teljesen megfelelő hőmérsékletű. Az élmény elemek 5 percenként váltakoznak. Mondjuk máshol ez általában 15 perc, szóval nem tudom miért ilyen kevés idő, mire belejönne az ember már vége is az élménynek.

Van még 3 szauna, és gőzkabin, valamint egy merülő medence. 

Szerintem teltház esetén is nyáron a külső nagy medencékkel együtt bőven ellátja a feladatát, és elég az itt megszálló vendégek számára.

Plusz jó pont, hogy 15 és 16 óra között a bárban süteményt, üdítőt és teát is lehet fogyasztani térítés mentesen a hotel vendégeinek. 

Az étkezésről néhány szó. 

A felpanziós ellátás hibrid svédasztalt takar, ami azt jelenti, hogy reggelinél, és vacsorára is a főételt az étlapról frissen készítik.

Megmondom őszintént a párom nem volt ettől elragadtatva... valóban jobban szeret csemegézni az ember, többször, keveset és több mindent megkóstolva. Persze ez is egyéni. 

Vacsoránál 2 leves, (húsos, és vmi krémleves), 4 főétel, mely közül az egyik vegetáriánus, inkább nevezzük a fogásokat fine diningnek. Mindkét este két desszert volt. Van még kb. három féle előétel. (saláták, fajitas, fasírt, rántott borjúláb, stb.) Valamint sajtok, gyümölcsök és kenyékfélék is. Most így összeírva nem rossz kínálat, előben elég szegényesnek tűnt. 

Egyébként az ételek nem voltak rosszak, talán kicsit sótlanok. Olyat ettem, amit amúgy nem rendelnék tuti étteremben.

Fledermaus (ha jól értettem rántott tarja szerűség), és Töltött paprika (zöldséges bulgurral töltve) volt az első napon főételünk.

Második nap Supreme csirke zöldborsós rizottóval , és karfiol steak volt a választottunk. Utóbbi kicsi íztelen volt.

Cserébe jót ettem a desszertekből.

Természetesen az italok vacsoránál fizetősek, egy limonádé és egy 4dl meggysör 4000Ft körül volt esténként.

A reggeliről... felvágottak, sajtok, akár bort is lehet inni, stb. Szóval itt is a szokásos reggeli választék. Egyedül péksütikből éreztem, hogy mintha kicsi lenne a választék. 

Az itteni étlap viszont sokkal szélesebb, mint a vacsoraé, igaz itt mindennap ezek közül lehet választani, de szerintem egy hetes nyaralás alatt sem unnám meg a reggelire kérhető kajákat.

Első nap melegszendvics, tejbegríz, pirított gombás omlett, amerikai palacsinta volt a reggelink.

Második nap, roppanós virsli, tükörtojással, és töltött bundáskenyér, benne fekete erdei sonka, sajt, koktél paradicsom és saláta volt az étlapon, ami inkább tömlős sajt, meg egy kis rukkola volt, koktélparadicsom nélkül.

Ennek ellenére finom volt. 

Összességében 3,5 pontszámot adnék rá, de mivel jó fej vagyok felfelé kerekítek. :)

Ha az említett hibákat kijavítják akkor akár lehet egy 5-ös értékelésű hotel is belőle. 

Web: https://aura-hotel.hu/

CímBalatonfüred, Munkácsy Mihály u. 5, 8230

Telefonszám: (06 87) 535 860